Açık konuşmak gerekirse malzemelerinin azlığı nedeniyle tarife biraz çekinerek yaklaştım, yani pek lezzetli bir şey olabileceğini düşünmüyordum. Kurabiyeyi yapmaya iten tek neden ise Cafe Fernando tarifi olmasıydı, çünkü şu ana dek denediğim tüm tariflerinden memnun kalmıştım. Eğer fındık seviyorsanız, ağızda dağılan süper bir kurabiye istiyorsanız buyrun :
* 1 su bardağı (140 gram) un
* 140 gram fındık
* 125 gr. tereyağı, oda sıcaklığında
* 1/4 su bardağı şeker
* Üzeri için Nutella
Yapılışı
1.Fırınınızı önceden 180 C’de ısıtın. İki adet fırın tepsisine pişirme kağıdı serip bir kenara ayırın.
2.Fındıkları bir mutfak robotunda ya da bir havanda çok ince dövün. Dövülmüş fındığı ve unu bir kapta karıştırın.
3.Oda sıcaklığına gelmiş ve yumuşamış tereyağı ve şekeri 5 dakika boyunca çırpın. Azar azar un ve fındıklı karışımdan ilave edip birbirine karışana kadar çırpmaya devam edin. Tamamen karıştıktan sonra hamuru 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Böylelikle yuvarlaması da kolaylaşacaktır.
4.Bir dolu çay kaşığı kadar hamuru avucunuzda bir top haline getirin, tepsiye koyun ve ufak parmağınızla ortasına iyice bastırarak bir boşluk (delik değil) açın.
5.Tepsiye 5′er santim aralıklarla dizip fırınınızda kenarları koyulaşana kadar 15 dakika pişirin.
6.Fırından çıkardığınız kurabiyeler oda sıcaklığına geldikten sonra ortasına Nutellaveya dilediğiniz bir reçeli/marmelatı koyarak servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder