Malzemeler
* 2 adet yeşil biber
* 1 adet orta boy soğan
* 3 adet ortaboy domates
* 2 su bardağı bulgur
* 4 su bardağı sıcak su
* 2 adet patlıcan
* 1/2 yemek kaşığı biber salçası ( koyuluğuna göre miktarı değiştirebilirsiniz)
* 2 yemek kaşığı tereyağı / margarin
* tuz
Yapılışı
Soğanlar yemeklik , yeşil biberler de ikiye kesilip içleri temizlendikten sonra ince ince ve kabukları soyulan domatesler ise minik küpler şeklinde doğranır. Yağ tencereye alınır, ardından soğanlar renkleri değişene dek kavrulur, üzerine salça ilave edilip iyice eritilir.Ardından biberler de eklenip bir kaç dakika kavrulur. Daha sonra küp küp doğranan domatesler de eklenip , biraz eriyene kadar pişirilir. Tencereye bulgur ilave edilir ve karıştırılarak salçanın iyice yayılması sağlanır. Üzerine sıcak su da koyulduktan sonra tercihinize göre tuz eklenip kısık ateşte suyunu çekene dek pişirilir.
Afiyet olsun =)
mmm, acıktığımı farkettim bunu görünce =)
YanıtlaSilmerhaba,ben de bulgur pilavını çok severim özellikle yeşil mercimeklisi muhteşem olur.
YanıtlaSilbenim bloguma da beklerim.
sevgiler
filizinevi.blogspot
yanında cacık veya ayran olsun...
YanıtlaSilbaşka birşey istemem:)))