Herkesin bildiği meşhur Gül Tatlısını ben de yaptım efendim =) Annem internette görüp " Çok merak ediyorum şu tatlıyı bir fırsat bulabilsem de yapsam." dediğinde bence içten içe biliyordu ki ondan önce davranıp bu tatlıyı ben yapacağım =) Zaten hazırladığımı gördüğünde de pek bir sevindi.
Tarifi Yemek Günlüğüm sitesinden aldım. Buraya direk ekliyorum ancak yanlarına bazı notlar düşeceğim =)MALZEMELER:
• 1 Su bardağı sıvıyağ ( Bu ölçekte koyduğumda çok yağlı bir hamur oldu, yapım aşamasındaki fotoğraflardan da bunu farkedeceksiniz)
• yarım su bardağı yoğurt
• 1 su bardağı irmik
• 1 yumurta
• Yarım paket oda sıcaklığında margarin ( Hamuru çok yağlı bulduğum için ve başka bir yerde margarin kullanılmadan da yapılabileceğini okuduğum için ben eklemedım.)
• 1 paket vanilya
• Yarım paket kabartmatozu
• 1 çorba kaşığı sirke (Ben kullanmadım)
• 1 tutam tuz
• Aldığı kadar un
• 1 su bardağı kadar ceviz yada fındık
ŞERBETİ :
• 3 Su bardağı su
• 2.5 Su bardağı şeker
• çeyrek limonun suyu ( Bir iki damla limonsuyu kullandım diğer türlü çok ekşi bir tatta olacağını düşündüm)
YAPILIŞI:
1. Önce şerbetinin malzemelerini bir tencereye koyun ve kaynatın.
2. Hamurun; un , kabartmatozu ve vanilya hariç tüm malzemelerini karıştırın.
3. kabartmatozu , vanilyayı ve aldığı kadar unu ilave edin.Kulak memesi yumusaklığında bir hamur elde edilir.
Bu fotoğraftan anlaşılacağı üzere hamur yağlı olduğundan, hamuru açıp tatlıyı hazırlayacağınız masanın, tezgahın vs yağlanmasını da göze almanız gerekecek =) Flaş patlayınca daha da bir parlamış yağlar =))) Her zamanki gibi yamuk açtığım hamurun çay bardağı ile kesilme aşaması.
5. Çay bardağı ile kesilir.
Kesilen parçalar bu şekilde dizilir, görüntüdeki gibi en altta kalan hamurdan itibaren rulo şeklinde sarılır.
Ninja kılıcı ile kesiyoruz =)
Kestikten sonraki hali
8. ikiye kesilir.
Ben tepsiye dizerken yağlı kağıt (pişirme kağıdı) kullandım
10. ortalarına ceviz yada fındık yerleştirebilirsiniz.
12. şerbetini üzerine dökün. Tatlıların şerbeti iyi çekmesi için alt üst cevirerek şerbeti iyice cekmesi saglanır.
Şerbeti döküldükten sonraki halleri, daha şerbeti çekmemişlerdi =)
Görüntü ve hamurun tadı olarak güzeldi ancak şerbeti çekmesi konusunda biraz sıkıntı yaşadım. Üzerinden 4 saat geçmesine rağmen şerbeti beklediğim kadar çekmemişti. Ertesi gün baktığımda bir nebze daha iyiydi. Yine de tatlılara şerbet çektirme konusunda tavsiyesi olan varsa öğrenmekten çok mutlu olacağım kesin =)
yaptığın herşey gibi bu da süper olmuş ellerine sağlık:)))
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim canım, beğenmene çok sevindim =)
YanıtlaSilSüpper görünüyor!
YanıtlaSilGül tatlısını çok severim,ellerine,gönlüne sağlık.
Mutlu pazarlar:)
Teşekkür ederim =) Size de mutlu pazarlar...
YanıtlaSilPişmeden önce tomurck,pişince de gül olmuşlar :) Çok da güzel olmuş canım,ellerine sağlık.Arada anelee böyle süprizler yapmak çok keyifli olsa gerek :) sevgilerimle..
YanıtlaSilnefis bencede çok şık eline sağlık
YanıtlaSilsevgiler..
Zeliha- Umutsepeti: Yorumunuz çok neşelendirdi beni, gerçekten pişmeden önce tomurcuk gibiler. =) Evet, anneleri sevindirmek çok güzel oluyor.
YanıtlaSilYemekbiraşk: Teşekkür ederim, sevgiler
Ellerinize sağlık çok güzel olmuş:))
YanıtlaSilBende gıda boyası kullanarak yapmıştım.
Yeni bir blog açtım izlersniz sevinirim
http://wwwnisamublogcucom-nisamu.blogspot.com/
sevgili mekila daha bu sabah lama nın mutfağında görmüştüm bu cici tatlıyı.onda tarif yoktu.lakin bak sen cici tevafuka ki sen de de tarifi almak nasip oldu işte.ellerine sağlık.yapılışını ayrıntısıyla vermen çok hoş.denemeyi düşünüyorum inşallah.sevgiler..
YanıtlaSilbir de yakın oturuyoruz:) bi ara çaya davet etsen hayır demem üç öğün tatlı yiyen bir tatlı delisi olarak:)))))
YanıtlaSilBen de bloglarda gördüm bu güzel şekilli tatlıyı, bu kadar düzgün ve güzel güller yapmak da size özel olsa gerek.
YanıtlaSilGünce'cim ne demek buyur tabi tatlı yapacağım bir gün davet edeyim sen de müsait olduğunda =)
YanıtlaSilSarkaç: Çok teşekkür ederim, çok mutlu ettiniz beni,biraz uğraştırıyor tabi ama sonuç buna değiyor =)