MALZEMELER:
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
4 yemek kaşığı süt (hamura)
1 paket kakao (3 yemek kaşığı kullandım)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 paket hazır çikolata sosu
1 paket kremşanti
1 su bardağı soğuk süt (krem şantinin hazırlanmasına)
1,5 su bardağı süt (piştikten sonra kekin üzerine)
YAPILIŞI:
Kekimiz ılındıktan sonra üzerine 1,5 su bardağı sütümüzü dökelim.
Kremşanti ile 1 su bardağı sütümüzüde çırpıp kekimizin üzerine güzelce yayalım. Buzdolabında en az 3-4 saat bekletelim. çikolatalı sosu tarifine uygun şekilde hazırlayıp kullanacağımız zamana kadar soğutalım…
çikolata sosunu kendiniz hazırlamak isterseniz aşağıdaki tarifi uygulayabilirsiniz.
Çikolata sosu için:
•2 çay bardağı süt
•3/4 çay bardağı tozşeker
•1 tatlı kaşığı nişasta (mısır nişastası kullandım)
•1 çorba kaşığı kakao
•200 gr çikolata
Öncelikle süt ile şekeri birlikte kaynatalım. Küçük bir kapta nişaşta ile kakaoyu az su ile eritelim. Kaynamış sütün içerisine döküp karıştıralım. Üzerine çikolatayı küçük küçük kırıp ilave edelim. Tüm malzemeyi iyice karıştırarak çikolataların erimesini sağlayalım. Piştikten sonra soğutalım.
Servis yaparken pastamızı kesip üzerine sos döküp sunuyoruz.
Nasil canim cekti simdi. Ellerine saglik.
YanıtlaSilOoo nefis görünüyor,ellerinize sağlık!
YanıtlaSilAğlayan pastayı çok severim,nefis görünüyor.
YanıtlaSilSevgi ve selamlarımla :)
Teşekkür ederim =)Beğenmenize çok sevindim, keşke ikram edebilme imkanımız da olsaydı böyle şeyleri Dünya'nın heryerine açılan şu bilgisayar ekranından =)
YanıtlaSildün yaptım pastayı ben doktor ötker çikolata sosu koydum malzemem yok diye browni gibi oldu teşekkürler tarif için
YanıtlaSilRica ederim, Çok sevindim sonucun güzel olmasına beğenmenize, Tabi ki çikolata sos ile de yapılabilir, mutfakta çareler tükenmez =)
YanıtlaSil