Ramazan Ayı'nda yapılan iftarların ardından içilen; mis kokulu demli çayların sonrasında şölen yaşatır midelere yenilen tatlılar. O nedenle olmazsa olmazlardandır böyle zamanlarda şeker güzelleri. Yayalada; emektar fırınımdan km'lerce uzakta da olsam bir şekilde aile ahalisini pastasız, tatlısız bırakmıyorum, çok şükür =)
Bu defaki tatlı kimliği ile tabaklarımızda başrolü alan ise herkesin yakinen tanıdığı mozaik pasta nam_ı diğer gatosalam. Bir çok tarif okudum temelde de hepsi aynı zaten, ancak içerisinde çiğ yumurta olduğu düşüncesi bana hiç hoş gelmediği için kullanmadım, buna rağmen gayet de güzel oldu.
Bu arada fotoğrafın arkaplanında yer alan nefis elmaya dikkatinizi çekmek isterim ki; kendisi henüz çok taze, dalından henüz koparılmış, hormonsuz, doğal, yayla havası solumuş bir elmadır, yani alelade bir meyva değildir =)
Bu arada fotoğrafın arkaplanında yer alan nefis elmaya dikkatinizi çekmek isterim ki; kendisi henüz çok taze, dalından henüz koparılmış, hormonsuz, doğal, yayla havası solumuş bir elmadır, yani alelade bir meyva değildir =)
Malzemeler:
1,5 yemek kaşığı margarin
1 su bardağından biraz az doğranmış badem
3-4 yemek kaşığı kakao
6 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
2 paket petibör bisküvi
1,5 su bardağı süt
Yapılışı:
Bisküvileri çok fazla ezmeden avucunuzda kırıp parçalayın, margarini tavada eritin ve üzerine bademleri ekleyip kısa bir süre kısık ateşte kavurun. Kırdığınız bisküvilere; kakao,şeker,vanilya,süt ve tavadaki yağlı bademleri ekleyip, bisküvileri fazla hırpalamadan, yoğun bir kıvama gelecek, kakao iyice dağılacak şekilde yoğurun. Sonrasında hazırladığınız harcı streç film ile rulo şeklinde sarıp buzdolabında katılaşana dek dinlendirin (4-5 saat). Dinlendikten sonra dilimleyip servis edin, afiyet olsun =)
Ohh hem yayla hemd e mozaik keyfi .süper vallahi, özendim Mekila'm ...
YanıtlaSilAfiyet bal şeker olsun , keyfinize keyif katsın tatlılar :)
Çok severim, hele Selim bayılır bu pastaya.Ama yapmam diyeti sabote eder kesin:)
YanıtlaSilbir zamanlar ne çok yapardım, heveslendirdin beni Mekilacım, hazır evde bisküvide varken.Ellerine sağlık.
YanıtlaSilYaylanın adı bile serinletti sanki :)
YanıtlaSilÇok seviyorum serin,yeşil yaylaları..
Hele içinde organik elma yetişenleri :)
Pastan nefis olmulş,yaylaya gidince bizim kızlala yapmalı :)
Afiyet olsun canım..
Mmmmm.. Bayılırım. Geçen alışverişte malzemeleri almıştım ama yapmaya fırsat bulamadım. Hemen kalıp yapmalıyım. Çok canım çekti. Ellerine sağlık Mekila..
YanıtlaSilo elmalardan bizde de varrrrrr. :)
YanıtlaSiliçimizdeki karnaval: tesekkur ederız canım benııım =)
YanıtlaSildeli anne: ayyy istanbulda olsaydım da selim e yapsaydım bu pastadan =(
noblesse: evet bıskuvı varsa hemen yapmalısın bence de nefıs oluyor cunku =)
umutsepeti: evet ıcınde meyvelerı olan yesıl yaylalar daha bır guzel oluyor. teşekkur ederım =)
gulsum güven tuncer: ooo malzemeler var ve yapmadın mı canım olur mu oyle hemen yapmalısın =)
swotpisces: hmmm bol bol yemelı o zaman =)
ayy hemen yapmalıyım
YanıtlaSilSonucunu bizimle de paylaşsaydınız çok sevinirdik :)
Sil