İşte en sevdiğim lezzetlerden bir tanesi daha, mmmm =) Çoğu zaman; iyi ki annemin ailesi Antepliymiş diyorum, yoksa bu lezzetleri ben nereden bilecektim, tadacaktım =)
Normalde bu yemek öncelikle mangalda pişirilip ardından tepside terletilir, bu imkan olmadığında ekmek fırınlarında pişirilebilinir, ancak biz evde de yapıyoruz. Lezzet farkı tabi ki oluyor fakat evde yapıldığında bile nefis oluyor =)
Biz kemer patlıcanı yalnızca patlıcan kebabında kullanıyoruz, diğer patlıcan yemeklerinde ise Adana dışında pek bulunmayan minik patlıcanları kullanıyoruz.
Neyse efendim, yapımı kolay lezzeti bol tarifimize geçiyoruz.
Malzemeler:
Yarım kg kıyma
10 veya 8 adet kemer patlıcan
3 adet ortaboy domates
3 adet yeşil biber
1 tatlı kaşığı karabiber
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:
Patlıcanların yeşil kısımlarını kesip iyice yıkıyoruz, ardından 3 - 3,5 cm mesafeler ile parçalara kesiyoruz. Ancak tam olarak parçaları koparmıyoruz, patlıcan ile birleşik halde bırakıyoruz. Fotoğraftan da anlaşılabilir. Ardından kıymanın içerisine tuz ve karabiberi ekleyip iyice yoğuruyoruz. Hazırladığımız kıymadan minik parçalar alıp, patlıcanlarda keserek oluşturduğumuz aralıklara yerleştiriyoruz. Hazırldığımız kıymalı patlıcanları uygun bir tepsiye diziyoruz. Domatesleri dilimleyip patlıcanların üzerine gelişigüzel serpiştiriyoruz, biberleri de aynı şekilde doğrayıp ekliyoruz. Ardından 1 su bardağı suyu ilave edip önceden 180'C ye ısıtılmış fırında, patlıcanlara çatal rahatça batacak kıvama gelene dek pişiriyoruz. Yanına buz gibi ayran ve fırından yeni çıkmış pide ekmeği (Adana'da pide ekmeği farklıdır, hamuru somun ekmek gibi olan somun ekmek olan yuvarlak ekmeklerden değildir) ile ziyafetimize başlıyoruz =)
Pide ekmeği bulamazsanız lavaş ekmekle de nefis oluyor =)
Antep'i de Antep yemeklerini de çok severim.Ellerine sağlık Mekilacığım, listeme koydum.
YanıtlaSilbende eşimden sonra en iyi en güzel patlıcan kebabını yediğimi söyleyebilirim çünkü o bir antepli:))
YanıtlaSilellrine sağlık afiyet olsun
bayılırım ben amannn yenmezmi bu lezzet gece gece olsada yesem :) ellerine sağlık canım harika görünüyor...
YanıtlaSilPatlıcanının her türünü çok severim,çok lezzetli görünüyor ellerine sağlık,hemen deneyeceğim...
YanıtlaSilPatlıcan delisi olan goncaya yapayım bunu çok güzel hafif bir yemek eline sağlık
YanıtlaSilkim sevmez böyle lezzeti :)
YanıtlaSileline sağlık canım
sevgilerimle..
Noblesse: teşekkür ederim canım, mutlaka dene =)
YanıtlaSilsezobigo: oooo eşin Antepli demek, süper, yaşadın canım nefis yemekleri vardır Antep mutfağının =)
olsa da yesek suzan: değil mi gece gündüz farketmez yenilir =)
özlems.corner: teşekkür ederim, umarım damağınıza hitap eden bir lezzet olur senin için caım =)
Çılgın Mevdoş: evet çok hafif, yağ vs eklemek yok, etin kendi yağı yeterli oluyor =)
Yemek bir aşk: herkes sever di mi, teşekkür ederim güzelim =)
Ellerine sağlık canım enfes görünüyor:)
YanıtlaSilOff tam eşimin ağzına layık bir kebab...Sık sık yaparız evde :)))
YanıtlaSilellerine sağlık arkadaşım , afiyet olsun
antep yemeklerinin ve çeşitliliğinin üstüne yoktur bende çok severim ellerine sağlık çok da güzel görünüyor
YanıtlaSilikiz annesi: teşekkür ederim tatlım =)
YanıtlaSilİçimizdeki karnaval: Yapılmaz mı nefis bir tat, sık sık yapmalı, teşekkür ederim =)
Gönül: kesinlikle çok çeşitli nefis tatlar, teşekkür ederim canım =)
mekilacım inşallah burdasındır da iftara kadar dönersin yorumuma kuzum ;)
YanıtlaSiliftara yetişecek şekilde yapmayı planlıyorum tatlım ama iki lişi için 4 tane :)
peki kaç dakikada pişer zam iftar zamanına yetişmesi için.
vanilya's: canım bloguna yorum bıraktım =)
YanıtlaSilcanım benim şükürler olsun ki burdaymışsın.Blogundaki kebapla resmen aşk yaşıyordum ne zamandır. Bugunde tadını bilmediğim halde delice canım istedi yapmam lazım dedim.
YanıtlaSiltekrar teşekkürler canım